Testimonials


Juryrapport Turinggedichtenwedstrijd 2014 over gedicht Sterk Water, zie bundel: :http://www.turingfoundation.org/bundel2014.html 
"Dit gedicht is vervreemdend, donker, maar tegelijkertijd humoristisch, Het doet denken aan de humor van Rolad Dahl in zijn korte verhaal "William and Mary." Het zit vol met spanningen tussen liefde en haat, sex en geweld, lichamelijkheid en geestelijkheid, leven en dood. Het geeft een kijkje in wat er gebeurt in andersmans kelder, of meer nog, in andermans hoofd. Het is tegelijkertijd shockerend en vermakelijk, je wilt het zowel wegleggen als herlezen.

Tom Rooduijn, (voormalig) eindredacteur Zin pagina nrc.next:
http://monicaderuiter.blogspot.nl/p/fictie.html
"Mijn ervaring met Monica als auteur is uitstekend: ze was flexibel, kwam met originele ideeën, werkte voorstellen van onze kant snel en goed uit en respecteerde de deadlines. Haar stukken worden gekenmerkt door haar eigen, toegankelijke stijl en zijn – indien nodig - makkelijk te redigeren."  

Nina Siegal, (former) editor in chief of Time Out Amsterdam:
http://monicaderuiter.blogspot.nl/p/english.html
"Monica de Ruiter is a go-getter, and a terrific reporter who writes with panache. 
Her work is thoughtful, engaging and culturally relevant. And, last but not least, she always meets her deadlines."

Daan Westerink, Geïnterviewde, journalist, docent en rouwdeskundige.
http://monicaderuiter.blogspot.nl/p/interviews.html
"Ik ben heel blij met het interview wat Monica met me heeft gedaan. vooral met haar zorgvuldige aanpak. Ze heeft zich goed voorbereid. Ze was meelevend en heeft tegelijkertijd het onderste uit de kan weten te halen, de kern staat erin. Het was een intensief interview en er was ruimte voor discussie. We hebben elkaar aan het denken gezet." 

Jeroen Gerlag, Communicatiemanager BankGiro Loterij (Museumprijs):
http://monicaderuiter.blogspot.nl/p/nieuwsberichten.html
"Monica werkte in opdracht van de de BankGiro Loterij Museumprijs, de Museumvereniging en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Ze portretteerde voor ons jarenlang de genomineerde musea, liet in haar verhalen de passie en trots van de museummedewerkers zien en voelen. En bleef toch, zoals de opdracht telkens luidde, neutraal. Gaf iedere genomineerde een even groot deel van het podium, zodat het publiek onbevooroordeeld kon stemmen."  

"Ze schreef ook een achtergrondverhaal en een aantal krantenartikelen over de Museumprijs, en hielp zo de bekendheid van de Museumprijs te verhogen. Ze is enthousiast, luistert goed naar wat de opdracht is, leeft zich steeds opnieuw in in het verhaal van de persoon die ze interviewt en schrijft helder en toegankelijk."

Helen Sumter, initiatiefneemster Bedrijvige Vrouwen, projectcoördinator
http://monicaderuiter.blogspot.nl/2013/12/10-december-het-boek-amsterdamse.html 
"Voor het boek Amsterdamse CateringPrinsessen heeft Monica vrouwen aan de leiding van een cateringbedrijf geïnterviewd en gefotografeerd. Dankzij haar persoonlijke manier van interviewen en schrijven heeft Monica vier pareltjes van vrouwelijke cateraars authentiek in beeld gebracht. We zijn erg blij met het eindresultaat: een prachtig boek." 
Top Qualiteis: Great Results, Personable, High Integrity.  


Reacties